Kokeboken "Det beste jeg vet", skrevet av Andreas Viestad har mange gode oppskrifter og denne er vel den jeg har benyttet mest. Andreas har jaktet på den perfekte spagettiretten og denne blir svært velsmakende hvis du er tålmodig. Han er opptatt av at du velger den riktige kjøttdeigen. Jeg benytter enten karbonadedeig eller maler min egen kjøttdeig (Høyrygg av okse egner seg utmerket). I denne oppskriften benyttes tomatjuice i tillegg til hermetiske (gjerne flådde) tomater, og det betyr at du kan ha kontroll over hvor sterk du ønsker at tomatsmaken skal være.
Hjemmelaget eggepasta i form av spagetti blir best, men du kan også kjøpe fersk eller tørket spagetti i dagligvarebutikken. Du kan også bruke denne sausen som basis til en lasagne.
Referanse: "Det beste jeg vet", Andreas Viestad.
Ingredienser
400 gram spagetti
400 gram kjøttdeig
4 skiver bacon
1 laubærblad
1 gulrot, finhakket
10 pepperkorn
1 fedd hvitløk
1 gul løk
2 stilker stangselleri
1 rød chili (eller halvparten) hvis du ikke ønsker den så spicy)