Man er ikke sikker på hvor tortellini kommer fra, men den spiller en viktig rolle i Emilia-Romagna. Tortellini kan fylles med hakket svinekjøtt, medisterdeig, skinke, pølse, ost eller egg og serveres i en kraftig buljong. Her bør man så avgjort lage pastadeigen selv. Denne skal bare kjevles ut, så det er ikke så voldsomt tidkrevende.
I denne oppskriften har vi benyttet Ragu bolognese, men alternativet kan være at man legger på en smørklatt og drysser over revet parmesan.
Kilde: "Det ekte italienske kjøkken", Reinhardt Hess og Sabine Salzer
Ingredienser pastadeig
500 gram tipo 00 mel (eller tipo 0)
1,25 dl vann
2 egg
2 ss extra virgin olivenolje
1 ts salt
Ingredienser fyll
300 gram kyllingfilet
2,5 dl kyllingkraft (helst hjemmelaget)
1 ss creme fraiche
5 ss revet parmesan
2 eggeplommer
Revet skall av halv økologisk sitron
Klype med revet muskatnøtt
Salt og nykvernet pepper
Hakke persille til pynt
Forberedelser (F)
Legg hvetemel på et dertil egnet bakebrett/treplate
Lag en grop i midten og ha i vann, egg, olivenolje og salt
Finn frem en gaffel og pisk sammen væsken
Arbeid inn melet og kna dette til en passende deig (bruk gjerne litt tid på dette)
Dekk med et håndkle og la deigen hvile i 20 minutter i romtemperatur
Varm opp kyllingkraften og la kyllingfiletene trekke i 15 minutter
Ta opp filetene og la de tørke av på tørkepapir mens de avkjøles
Findel kyllingkjøttet med en stor kniv og rør det i en bolle sammen med creme fraiche
Bland inn nyrevet parmesan, eggeplommer, revet sitronskall, salt, pepper og en klype muskatnøtt
Tilberedning
Del deigen i 4 stykker og start med en av delene
Kjevle deigen så tynt du kan på et bakebord drysset med mel
Stikk ut rundinger på ca 5 cm i diameter i deigen
Legg ca. 1/2 ts med kyllingblandingen på midten av hver runding
Fukt kantene og brett hver deigbit på midten og klem kantene godt sammen
Form halvmånene til ører eller ringer ved å trekke kantene litt fra hverandre, brette dem rundt pekefinger og klemme spissene sammen igjen. Hvis du er litt lat, sånn som vi var, så endte vi opp med halvmånene (så da mer ut som ravioli)
Legg den ferdige tortellinien på et håndkle drysset med mel
Gjenta prosessen for resten av deigen
Kok opp 5 liter saltet vann (1 ts pr. liter)
Legg i tortellinien og rør forsiktig slik at de ikke klistrer seg sammen
La koke på svak varme i ca. 8 minutter (smak deg til)
Ta de opp med hullsleiv og legg de i et dørslag/sikt og la de renne av
Server med Ragu bolognese pyntet med persille og nyrevet parmesan