Denne fantastiske retten smakte vi hos Ulrika Wallin første gangen. Utfordringen bli å skaffe chilien og tomatilloen (skal være mulig å bestille hermetisk på nettet), men det går an å erstatt chilien med eksempelvis jalapeño.
Ingredienser kyllinggryte og tortillafyll
2 kyllingbryst
2 løk, delt opp i større biter
2 fedd hvitløk, hele
2 nelliker
Vann
8 maistortillas
2 jalapeños, finhakket
5 dl cheddar ost (eller annen god ost)
0,75 dl fersk koriander, hakket
2,5 dl Rørosrømme
Ingredienser saus
1/2 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske tomatillo eller 8 ferske
2 grønne New Mexico Chili eller jalapenos, finhakket
2 Serrrano chilier. finhakket
2 ss limesaft
0,25 ts sukker
5 dl kyllingkraft (kyllingbuljong)
0,75 dl fersk koriander, hakket
Forberedelser (F)
Finhakk hvitløk og løk (se ingredienser saus) og legg i en bolle
Hakk New Mexican chili og serrano chili og legg i en bolle, sammen med limesaft (juice), sukker og kyllingkraften (se ingredienser saus)
Hakk opp koriander og legg i en liten bolle (se ingredienser saus)
Gjør klar fyllet (se ingredienser fyll) og legg i en bolle (unntatt osten)
Riv osten og legg i en bolle
Tilberedning
Legg kyllingbrystene, løken, hvitløksfeddene og nellikene i en kasserolle og dekk til med vann
Kok til kyllingen er så mør at du kan rive den fra hverandre (dette kan ta 1,5 timer)
Avkjøl og riv kyllingen med to gafler i mindre biter
Fres løk og hvitløk (F1) til de er myke
Legg i resterende ingredienser (F2) pluss tomatilloen (gjelder kun hvis disse er ferske)
Kok til grønnsakene er myke
Legg i koriander (F3) og tomatillo (hvis de er hermetiske) og smak til med salt. Du kan gjerne kjøre sausen i en foodprosessor hvis du ønsker det.
Sett stekeovnen på varmluft 190 grader
Fordel fyllet og kyllingen på hver enkelt maistortilla (F4)
Rull hver tortilla sammen og legg i en ildfast form