En fantastisk suppe fra Thailand! Sterk, frisk og full av smak.
Referanse: Bent og Annette Stiansen - "Stiansens kulinariske koffert".
Ingredienser
1 liter lys kyllingkraft
50 gram galangal
2 sitrongress
8 kaffir lime blader
1 ss Tom Yam Kung pasta (eller rød karripasta)
1 dl kokosmelk
5 ss fiskesaus (fishsauce)
3 ss limejuice
Garnityr
12 rå scampi delt i to på langs
12 aromasopp delt i fire
1/2 bunt vårløk snittet
2 tomater delt i små terninger
2 sjalottløk
1 dl frisk koriander kuttet
2 små chili (hvis du ønsker litt mer futt i suppen)
Forberedelser (F)
Hakk galangal i skiver, del sitrongressset opp i biter, grovhakk limeblader og ha det i en bolle sammen med Tom Yam kung pasta og kokosmelk
Bland fiskesaus, limesaft i en liten bolle
Legg i rensede scampi (delt i to) i en bolle sammen med champignon (delt i 4), snittet vårløk, tomater i terninger, finhakket koriander og finhakket sjalottløk
Tilberedning
Hell oppi kyllingkraft i en kjele. Tilsett skiver av galangal, biter av sitrongress, hakkede limeblader, Tom Yam Kung pasta og kokosmelk (1)
Kok opp og la dette koke i 20 minutter
Smak til med fiskesaus og limesaft (2)
Tilsett scampi, aromasopp, snittet vårløk, tomater i terninger og koriander (3)
Kok suppen på nytt og server umiddelbart (tilsett gjerne rød chili i skiver hvis du ønsker suppen ekstra sterk)