Jeg har en kokebok med over 100 grunnleggende oppskrifter fra Thailand. Her er en smaksrik fiskegryte som er enkel å lage. I den opprinnelige oppskriften står det breiflabbfilet og laksefilet, men her kan du ta det du har tilgjengelig av fisk. Sist jeg laget retten, brukte jeg litt torskefilet sammen med laksen. Et annet alternativ er å lage gryten bare med laks.
Referanse: Spektrum forlag - "Thailandsk - En samling med mer enn 100 grunnleggende oppskrifter".
Ingredienser
Lime (saften)
4 ss thailandsk fiskesaus
2 ss thailandsk soyasaus
1 rød chili, uten frø
1 ss thailandsk rød karripasta
350 gram breiflabb
350 gram laksefilet
4 dl kokosmelk
3 kaffir limeblader
1 sitrongress (bare den hvite delen)
4 ss frisk koriander, hakket
Forberedelser (F)
Skjær fiskefileten i passende terninger
Finhakk chilien. Hvis du ønsker en mildere variant, fjern frøene før du hakker opp chilien
Bland limesaft, 2 ss fiskesaus, chilien og soyasausen i en lav bolle (eller bruk en plastikkpose)
Tilsett fisketerningene, dekk formen (eller knytt igjen posen) og la stå kjølig i 1-2 timer (har du bedre tid, så kan du også ta natten til hjelp)
Finhakk sitrongresset og ha i en liten bolle sammen med limebladene, karripastaen og 2 ss fiskesaus
Hakk 4 ss koriander og legg i en liten bolle
Tilberedning
Ha i kokosmelken i en wokpanne (eller stekepanne/kjele) og kok opp
Tilsett bollen med limeblader, karripasta, fiskesaus og sitrongress og la det trekke i 10-15 minutter
Tilsette fisken og marinaden og la det trekke til fisken er kokt (4-5 minutter)
Server umiddelbart med nykokt jasminris iblandet hakket koriander