Dette ble en vinner da jeg nylig serverte dette i et dametreff som Irene arrangerte. Retten har mange deilige smaker som trekker mot det røkte i kombinasjon med en passende styrke fra chilien. Nok en gang måtte jeg ty til den fantastiske boken til Malin Erikson. Malin skriver at kjøttblandingen blir ekstra god dersom du bruner dette i litt smør rett før servering.
Jeg har også laget denne retten med kyllingfilet i stedet for svinekjøtt. Jeg halverte da koketiden.
Finn frem en passende stor jerngryte med lokk (eller en kjele hvis du ikke har jerngryte)
Finhakk salatløk og hvitløk og legg i kjelen
Legg i resten av ingrediensene (unntatt kjøttet og honningen) i gryta og rør godt sammen
Skjær kjøttet i 3×3 cm store terninger, legg gryta og rør godt sammen
Tilberedning
Kok opp gryta (kjelen), legg på lokket og sett varmen på halv styrke og la det koke i ca. 2 timer (rør en gang iblant) eller til kjøttet er mørt. Tilsett mer vann hvis det begynner å bli tørt.
Ta av lokket og fortsett kokingen til det meste av væsken har kokt bort
Slå av varmen og smak til med honningen
Trekk kjøttet en anelse fra hverandre med et par gafler eller noe lignende
Server kjøttblandingen sammen med tortillalefser, syltet rødløk og den friske korianderen. Her kan du prøve deg frem med litt avokado og presse over litt lime, men dette er valgfritt.