Søtpotetpuré

Søtpotetpuré

Jeg fant ut at jeg ville forsøke å lage noe i tillegg til kålrotstappen når jeg serverte røkt pinnekjøtt til jul. Fant denne oppskriften som løftet julemiddagen flere hakk. Regner med at denne passer som tilbehør til mange andre retter.

Kilde: Berit Nordstrand

Søtpotetpuré

Ingredienser

  • 3 søtpoteter
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili uten frøene
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 0,5 dl. kremfløte
Tilberedning

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Finn frem en stekeplate og legg på bakepapir
  3. Hakk hvitløk og chili og legg i hver sin liten bolle
  4. Skrell søtpotetene, skjær disse i ca. 1 cm tykke skiver og legg disse på bakepapiret
  5. Pensle alle skivene med olivenoljen og krydre med salt og kvernet pepper
  6. Fordel hvitløken og chilien på toppen av skivene
  7. Sett stekeplaten i ovnen og stek til søtpotetene er møre (ca. 30 minutter)
  8. Ha skivene over i en glassbolle eller tilsvarende og tilsett fløten
  9. Kjør til en jevn puré med en stavmikser