I denne fantastiske suppen, som Per er hoved arkitekten bak, kan du bruke mange forskjellige typer skogsopp (traktkantarell, steinsopp, matriske og vanlig kantarell). Denne gangen benyttet vi i hovedsak traktkantarell.
I stedet for å bruke salt, har vi valgt å bruke soyasaus av sopp (soppsoya). Denne får du tak i på en asiatisk butikk eller du kan lage den selv (slik Per selvfølgelig har gjort). Her er en oppskrift vi fant på Matprat.
1 liter kyllingkraft eller soppkraft (her kan du gjerne blande halvparten av hver)
2 sjalottløk
2 ss soppsoya
1 ss tomatpure
1/2-1 chili (avhenger hvor sterk du ønsker suppen skal være)
3 dl kremfløte eller matfløte
1 ss roquefort ost
1 ss saft av sitron
Kruspersille (mengden bestemmer du selv)
Forberedelser (F)
Skjær soppen i små biter og legg i en bolle
Finhakk sjalottløk og ha i en liten bolle
Finkutt chilli, og bland i en bolle med tomatpure og soppsoya
Ha i fløte, sitron og roquefort i en bolle
Tilberedning
Finn frem en passende stor kasserolle eller gryte
Varm opp smøret og fres sjalottløken til den blir gjennomsiktig
Legg i soppen og la soppen dampe i noen minutter før du tilsetter mel (eller maizenna). Husk å røre godt
Hell i kraften litt etter litt under omrøring
Ha i bollen med tomatpure, chili og soppsoya og la alt småkoke i ca. 10 minutter
Tilsett bollen med fløte, roquefort og sitronsaft. Kok gjerne en stund til hvis du ønsker suppen mer innkokt. Tilsett gjerne litt mer sitronsaft og soppsoya hvis du ønsker suppen mer syrlig og salt.
Hell i suppen i passende suppe tallerkener og strø over soppmel (hvis du er så heldig og har dette) og finkuttet persille rett før servering
Min favorittrett på temakvelden med diverse soppretter!