Tin scampi og fjern skallet (hvis du vil så kan du la haleskallet sitte igjen). Snitt langs ryggen på scampien med en skarp liten kniv og fjern tarmen (hvis denne ikke er fjernet fra før). Legg scampien i en bolle
Rens (skyll) alle grønnsakene og del disse i strimler som ikke er for store og tykke og legg disse i en bolle
Finhakk hvitløken og legg i en liten bolle
Bland fiskesaus, kyllingkraft, limesaft, sukker, limeblader, kokosmelk og maizenna i en bolle
Grovhakk thai basilikum og koriander og legg i en liten bolle
Tilberedning
Varm wok eller en stor stekepanne med høye kanter og ha i 1 ss olje
Stek scampien (F1) i to minutter slik at den fortsatt er litt rå i midten. Ta scampien ut av pannen og legg i en bolle
Ha i resten av oljen i woken (eller pannen) og varm opp. Fres grønnsakene (F2) sammen med hvitløken (F3) i ca. 2 minutter. Ta de ut av pannen og legg tilbake i bollen
Fres rød karri i woken (pannen) og ha i fiskesaus, kyllingkraft, limesaft, sukker, kokosmelk og limeblader (F4). Smak eventuelt til med mer rød karri eller fiskesaus
Hel tilbake grønnsakene, scampi og tilsett urtene (F5)
Kok opp og server umiddelbart med nykokt jasminris