Det er viktig å ha en god saus da det er denne som gir mesteparten av smaken. Det som for mange kan være litt merkelig er at det benyttes spanske eller italienske ansjos som krydder. De norske må ikke benyttes da de er laget av brisling og er litt sterkere.
Oppskriften er nok til 3-4 pizzaer, men jeg anbefaler å lage en større porsjon når du først er i gang. Du kan fryse ned det du ikke bruker.
Kilde: "Det beste jeg vet" - Andreas Viestad
Ingredienser
1 boks hakkede tomater (jeg bruker oftest Mutti Polpa)
1 ss tomatpure
2 fedd fersk hvitløk
2 ansjos (italienske eller spanske)
1 rød chili (finhakket) hvis du ønske en saus med litt mer sting (valgfritt)
Urter (eksempelvis basilikum eller fersk oregano
Tilberedning
Sett en sil over en liten kjele og hell de hakkede tomatene oppi. La disse renne av seg en god stund
Ha de hakkede tomatene opp i en bolle og bland inn tomatpuréen
Kok inn væsken som har samlet seg i kjelen helt til det begynner å ligne på tomatpuré
Bland den inn kokte væsken sammen med de hakkede tomatene
Knus eller finhakk hvitløken og ha i bollen
Mos ansjosene med en gaffel eller finhakk med en kniv og ha i bollen
Hakk opp en passende mengde med urter (smak deg frem), ha i bollen og bland alt godt sammen