Dette er en oppskrift jeg for noen år siden fant på nettet i forbindelse med kåring av verdens beste pizza. Her kan du velge om du vil steke bacon og karbonadedeig (foretrekker det fremfor kjøttdeig) på forhånd eller legge rett på pizzaen. Du kan ta den enda lenger ut ved å lage din egen kjøttdeig.
Uansett skal ikke rød løken has på før pizzaen er ferdigstekt.
Karbonadedeig (passende mengde avhengig av antall pizzaer)
1 pakke bacon
300 gram ost (helst ridderost eller port salut), men her står du fritt å velge det du liker
Forberedelse
Skjær passende mengde bacon i mindre biter. Jeg bruker å la baconet bli rom temperert før starter stekingen
Stek baconet på svak varme og legg på et fat (legg gjerne på tørkepapir for å renne av før du legger baconet på et fat)
Ta en passende mengde kjøttdeig (karbonadedeig) og stek det i en stekepanne og legg i en bolle. Hvis du ønsker det, så kan du legge på rå kjøttdeig direkte på pizzaen.
Riv osten og legg i en bolle (hvis du ikke heller foretrekker ferdig revet ost)
Kutt en rødløk i passende store skiver (jeg bruker å dele rødløken, skjære 3 parallelle spor på lang og skjære tynne skiver på tvers) og legg i en bolle
Denne kan anbefales. Viktig med rødløk på ETTER steking. Skjær høvelig tynne ringer med rødløken, sånn at ikke løken får for stor dominans. Veldig godt.
Denne kan anbefales. Viktig med rødløk på ETTER steking. Skjær høvelig tynne ringer med rødløken, sånn at ikke løken får for stor dominans. Veldig godt.
Takk for oppskriften Roy Hanssen ?