Pesto stammer fra Genova i Liguria, nord i Italia. Man lager ikke sin egen pesto for å spare penger, men ferdigpesto på glass fra supermarkeder er svært dårlige alternativer. Har du aldri smakt hjemmelaget pesto, så er det på tide å gjøre noe med det. Det er mange måter å lage en pesto på, men jeg foretrekker å bruke en morter i stedet for kjøkkenmaskin, stavmikser eller blender. Når ingrediensene moses sammen (ikke hakkes) blir smaken enda bedre!
Pesto har mange bruksområder. Jeg har benyttet med hell pesto på pasta enten alene eller sammen med kyllingfilet og stekt laks. Pesto egner seg også utmerket på bruschetta og pizza.
Kilde: Jan Vardøen - "Ekte italiensk pizza"
[…] pizzaen er perfekt å tilberede hvis du har stående en liten slant med hjemmelaget pesto (anbefaler at du styrer unna butikkutgaven) i […]
[…] pizzaen er perfekt å tilberede hvis du har stående en liten slant med hjemmelaget pesto (anbefaler at du styrer unna butikkutgaven) i […]