Å lage egne maistortillas er litt mer utfordrende enn å lage de med hvete, men det er absolutt verdt et forsøk. Igjen må jeg påpeke at egenproduserte tortillas er mye bedre enn de du kjøper. Her er det viktig å anskaffe riktig mel. Du kan ikke kjøpe det som heter maismel i vanlige dagligvarebutikker, men eventuelt bestille eller stikke innom spesialbutikker. Jeg bruker å kjøpe Mara Harina eller Masceca maismel. Jeg har også gått til det skrittet å anskaffe tortillapresse, men det er fullt mulig å få til dette ved hjelp av andre hjelpemidler, som f.eks bunnen av stekepanner og kjeler.
Her er en oppskrift på ca 10-12 tortillaer (10 cm i diameter). Jeg bruker også å veie opp mengden og da synes jeg det er passe med ca. 22 gram pr tortilla for å få den til å passe i pressa. Om du bruker presse eller bunnen av en kjele, så må du legge på plastfilm både over og under tortillaen.
Det er ikke noe problem å fryse tortillabrødene. Skal de bli myke (ikke lage tostada), så kan du varme de opp i en mikrobølgeovn eller legge i aluminiumsfolie og varme de opp i stekeovnen.
Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"