Dette er min favoritt lasagne. Det var den første retten jeg serverte Irene like etter at vi ble kjent med hverandre i 1997. Tror jeg lykkes bra da det endte i ekteskap med to nydelige døtre.
Oppskriften krever en god del tid og arbeid, men er absolutt verdt innsatsen. Lasagnen inneholder en raffinert kjøttstuing som består av tre sorter kjøtt og røkt skinke. Her er det derfor unødvendig å krydre så mye. Du kan selvfølgelig spare en del tid ved å kjøpe grønne lasagneplater på supermarkedet, men da mister retten litt av sin originalitet. Jeg anbefaler derfor å lage lasagneplatene selv.
Referanse: "Det ekte italienske kjøkken", Reinhardt Hess og Sabine Sälzer
Ingredienser kjøttsaus
100 gram magert svinekjøtt (indrefilet eller ytrefilet)
100 gram oksekjøtt (mørbrad, ytrefilet …)/li>
100 gram røkt skinke
100 gram kyllinglever
50 gram fett flesk
1 løk
1 gulrot
1 stilk stangselleri eller en liten bit sellerirot
Del pastadeigen i 3 emner og kjevl ut hvert emne i millimetertykkelse på et bakepapir drysset med mel (bruk pastamaskin hvis du har det og lag 9 plater)
La hver plate trekke i kokende vann i 3 minutter
Skyll platene i kaldt vann og la de renne av på et håndkle
Smør en passende stor ildfast form og legg i pastaplater, kjøttsaus, bèchamelsaus og revet parmesan lagvis i formen. Pass på at bèchamelsausen er øverst med parmesan drysset over
Legg 2 ss smør i små klatter på toppen og sett formen i ovnen og stek i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllenbrun
Server gjerne med en god salat og eventuelt hvitløkbrød