Nok en gang vender jeg tilbake til denne fantastiske kokeboken. På bloggen har jeg allerede lagt en kinesisk oppskrift på kylling med cashewnøtter, men denne gangen reiser vi til Thailand.
Her er det ingredienser som er greit å skaffe. Oystersauce kan være en utfordring, men denne finner du på de fleste asiatiske matbutikker hvis du da ikke finner denne på et større supermarked. Fiskesaus (fishsauce) finner du stort sett i de fleste dagligvarebutikker. I oppskriften benyttes også sprøstekt hvitløk. Denne kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig på asiatisk matbutikk.
Retten serveres med jasminris.
Referanse: Bent og Annette Stiansen - "Stiansens kulinariske koffert".
Ingredienser
600 g renskåret lårfilet kylling (eller brystfilet)
Hvis du ikke har gått til anskaffelse av ferdig sprøstekt hvitløk, så rens 4 fedd og del hvert fedd i ca 4 skiver på langs. Ha solsikkeolje i en liten panne og la feddene kose seg på middels varme til de blir lett gyldne og sprø (pass på at de ikke blir svidd). Ta de opp av oljen og la renne på tørkepapir.
Finhakk chili og hvitløk og legg i en liten bolle. Ønsker du sterkere rett, så kan du beholde frøene.
Rens grønnsakene og del de i terninger på ca 2 x 2 cm. Legg i en bolle
Del kyllingkjøttet opp i like store terninger som grønnsakene og legg i en bolle
Ha i kyllingkraft, oystersauce, fiskesaus, limesaft og sukker i en bolle
Rør ut maizena i en liten bolle med et par spiseskjeer med vann
Grovhakk korianderen og legg i en liten bolle
Tilberedning
Varm opp en wok med solsikkeoljen til begynner å ryke
Stek kyllingbitene i 2 omganger i ca. 2 minutter (bedre at du steker mindre mengde hver gang for å sikre en fin brunfarge på kjøttet). Stekt kyllingkjøtt legges over i en ny bolle
La oljen være i woken og rørestek grønnsakene sammen med hvitløken og chilien (F2) i ca 3 minutter. Ta ut grønnsakene og legg tilbake i bollen
Hell i kyllingkraften, oystersauce, fiskesaus, limesaft og sukker (F5) og kok opp. La koke i 1 minutt
Rør i bollen med maizena og vann (F6) og ha i sausen (jevne)
Tilsett kyllingkjøttet og grønnsakene og kok opp
Dryss over cashewnøttene, koriander (F7) og sprøstekt hvitløk (F1) og server med rykende varm jasminris