Dette er en enkel velsmakende oppskrift fra Kina som er blitt en av barnas favoritter.
Referanse: Linda Doeser - "The complete stir-fry cookbook".
Ingredienser
75 gram cashewnøtter, usaltede
1 rød paprika (du kan supplere med en halv grønn, gul eller oransje paprika)
450 gram kyllingfilet
3-4 ss peanøtt olje
4 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, uten frø, finhakket
3 ss hoisin saus
2 ss tørr sherry eller kinesisk risvin
2 ts sesamolje (kan sløyfes)
1 bunt vårløk (5-6 stykker), skråkuttet i ca 1-2 cm lengde
Forberedelser (F)
Varm opp en wokpanne eller stor stekepanne (lav til medium varme) og ha i cashewnøttene. Nøttene rørestekes i 1-2 minutter inntil de er blitt litt gylne. Fjern nøttene fra panna og sett tilside (i en bolle eller på et fat)
Skjær opp paprikaen i passende biter (staver) og legg disse i en bolle
Kutt opp vårløken og legg i en bolle
Finhakk hvitløken og chilien og legg i en liten bolle
Bland sammen hosinsaus og tørr sherry i en liten bolle
Kutt opp kyllingfilèen i tynne biter i fingerlengde og legg i en bolle eller på en tallerken
Tilberedning
Varm opp peanøttolje i en wokpanne (eller stor stekepanne med høye kanter) og rørestek kyllingstykkene (F6). Sett tilside i en ny bolle
Fjern eventuell væske fra forrige steg. Varm opp mer peanøttolje i wokpannen til en høy temperatus. Legg i hvitløk og chili (F4) og rørestek i noen sekunder
Tilsett paprikaen (F2) og legg tilbake kyllingen (fra steg 1) og rørestek i et par minutter
TIlsett hoisinsaus og sherry (F5), senk varmen og rørestke til kyllingen er mør og alle ingredienser er glasert
Tilsett sesamoljen og vårløken (F3) og rørestek i en kort periode
Dryss over cashewnøttene (F1) og server umiddelbart sammen med jasminris (kan byttes ut med nudler hvis du ønsker det)