Stekt kveite er fantastisk godt. Hvis du samtidig legger på et salvieblad og ruller rundt en god parmaskinke, ja da smaker det virkelig godt. Jeg synes denne retten passer svært godt til tagliatelle.
2 stk parmaskinke (gjerne mer hvis størrelsen er liten)
4 blader frisk salvie
Smør til steking
Sukkererter
Aspargestopper eller bønner
400 gram fersk tagliatelle (helst hjemmelaget hvis du har tid til det) eller 300 gram tørket
Ingredienser parmesansaus
2 ss smør
1 sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
2 stk. salvieblad
4 dl kremfløte
8 ss revet parmesan
2-3 ts finhakket persille
Forberedelser (F)
Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker og legg et salvieblad på hvert stykke
Del parmaskinken i 2 og legg skiven rundt hvert stykke (midt på)
Finhakk sjalottløken og legg i en liten bolle
Riv parmesanen og legg i en liten bolle
Vask sukkererter og del i to og legg i en bolle
Vask aspargestoppene og legg i en bolle
Tilberedning
Kok opp 3-4 liter lettsaltet vann til tagliatellen
Smelt smør i en stekepanne og stek fisken på middels varme til den er saftig og gjennomstekt (følg godt med)
Når vannet til tagliatelle koker ha i tagliatellen og følg koketiden på pakken (hvis du har laget tagliatiellen selv, så tar det ca. 3-4 minutter, men følg nøye med)
Finn en passende kjele og kok opp passende mengde med vann og salt
Finn frem nok en kjele og smelt smør i stekepanne og surr deretter sjalottløken til den er blank
Tilsett hvitvin og salviebladene og kok ned til ca 1/4
Når vannet til grønnsakene (pkt. 4) fosskoker, kok aspargestoppene/bønnene knapt møre (ca. 1 minutt). Ta de opp og smak om de er nok kok. Kok litt lenger hvis de ikke er det. Når de er klar avkjøles de i iskaldt vann. La de renne godt av seg
Kok sukkerertene i samme kokevann i ca 30 sekunder og avkjøl i iskaldt vann. La de renne godt av seg
Tilsett fløten i sausen og la det koke på svak varme i 5 minutter
Tilsett parmesan rett før servering og smak til med salt og pepper. Dryss over persille til slutt
Fordel taglitalle over 4 tallerkener, fordel sausen over tagliatellen og legg på kveiten, sukkererter og aspargestopper/bønner
Dette var magisk godt! For å piffe med litt farge tilsatte jeg i tillegg halve små konfiterte cherrytomater. Må i samme slengen skryte av tom yum suppa di. Den har jeg laget utallige ganger. (og jeg har ikke tall på hvor mange gjester som har bedt om oppskriften. 🙂 )
Dette var magisk godt! For å piffe med litt farge tilsatte jeg i tillegg halve små konfiterte cherrytomater. Må i samme slengen skryte av tom yum suppa di. Den har jeg laget utallige ganger. (og jeg har ikke tall på hvor mange gjester som har bedt om oppskriften. 🙂 )