Jalapeñorelisher perfekt som topping på tacos og andre retter som krever litt ekstra piff. Du kan oppbevare relishen i kokte glass opptil en måned i kjøleskap.
Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"
Ingredienser
8 grønne jalapeño chilier
2 plommetomater
1/2 løk (helst salatløk hvis det er sesong for det), grovhakket
4 fedd hvitløk, hele
1 ts tørket oregano
2 dl hvitvinseddik
2 chipotlechilier
1 ss sukker
1/2 ss salt
Tilberedning
Finn frem 2 små godt rengjorte glass med gummiring og lokk
Skjær jalapeño chili og tomater i biter og legg i en bolle
Finhakk løk og hvitløk og legg i samme bolle. Tilsett de andre ingrediensene
Ha ingrediensene over i glassene og legg disse i et stort kokekar med småkokende vann i 40 minutter. Avkjøl