Denne oppskriften kom jeg over i en brosjyre for svinefilet for mange herrens år siden. Jeg har rotet bort den opprinnelige oppskriften, men fant den igjen på nettet. Svinefileten rulles i krydder så den er helt dekket av dette før den grilles. Krydderet blir svart under grilling, derav navnet.
Jeg har kombinert denne med kantarellsaus, ovnsstekte poteter og grillet asparges (eller aspargestopper). Denne retten er perfekt å tilberede når du har vært i soppskogen og kommet hjem med en kurv full av deilige kantareller. Har du ikke vært i soppskogen så får du dra å kjøpe soppen på butikken. Det er selvfølgelig valgfritt å velge en annen type sopp hvis man ønsker det.
Hvis man i tillegg har en god rødvin som matcher denne grillmaten, så setter man en ekstra spiss på det hele.
Referanse: Matprat.
Blackened svinefilet er en fantastisk god rett som vi har laget flere ganger. Vintips: En rød Tamaral fra Ribera del Duero. Tamaral har en kompleks og smaksrik pepper karakter som passer utmerket til denne retten.